Hoe worden posities in Google bepaald?

PageRank is een aantal score uit 10 dat wordt toegekend aan uw website op basis van inkomende en uitgaande links, en helpt zoekmachines om te controleren hoe betrouwbaar uw site is. “Link juice” kan worden doorgegeven van de ene naar de andere pagina wanneer er tussen deze 2 een link bestaat. Een pagina met een sterke Pagerank, kan deze waarde deels doorgeven aan andere websites door het plaatsen van een link. Meer sterke links, betekent over het algemeen en betere posities in de zoekresultaten, uw website is betrouwbaarder met sterke links + relevanter.

Inkomende links naar een website of webpagina

seo specialistenHoewel u niet in het algemeen de inkomende links naar uw site kunt beheren (en Google link farms en andere manipulatieve links worden door zoekmachines niet goedgekeurd), zijn er enkele stappen die kunnen worden genomen bij het verbeteren van uw PageRank score. Zorg er ten eerste voor dat uw site is gekoppeld aan van uw sociale mediainhoud, met name Google +, en probeer om uw site aangemeld te krijgen op gratis open directory’s zoals DMOZ of beroepsorganisaties die samenhangen met uw markt. Een SEO bedrijf kan daar bijvoorbeeld bij helpen. Als u lid bent van een beroepsorganisatie is de kans groot dat dit sterke websites zijn. Mogelijk kunt u een link krijgen vanaf deze website. Over het algemeen kan dit uw website positief beïnvloeden en relevanter maken voor uw doelgroep.

Zowel uitgaande als interne links zijn van cruciaal belang. Waar een site vermeldt wordt of een bron wordt genoemd, zorg ervoor dat u hiervan een referentiepunt maakt met een hyperlink. Ook interne links zijn van belang om de relevantie van uw site te verhogen in de ogen van de spiders. Verwijst u naar een pagina op uw site, zorg dat u met de juiste hyperlink naar deze pagina verwijst. Hierbij kan webdesign agency Webit u bijvoorbeeld helpen.

Plugins voor internet browsers die kunnen helpen

Om te bepalen wat de PageRank van uw site is, kunt u een browser plugin zoals PageRank Status voor de Google Chrome browser downloaden. Voor andere browsers zoals Firefox en Opera zijn degelijke plugins ook beschikbaar. Een simpele zoekopdracht zou u op het juiste pad moeten leiden.

Hoe vaak de spiders van zoekmachines uw site bezoeken wordt gedeeltelijk bepaald door hoe vaak de inhoud van uw pagina’s veranderd of hoe vaak er nieuwe content gepost wordt op uw website. Het is dan ook een goed idee om regelmatig nieuwe content te publiceren, bijvoorbeeld door het bijhouden van een blog. Dit kan de relevantie score aanzienlijk verhogen en ervoor zorgen dat uw websites populairder wordt.

Hoe blijft uw SEO kennis up-to-date?

zoekmachine optimalisatieDe algoritmen die door Google en Microsoft worden gebruikt om te bepalen van de volgorde van hun resultaten zijn onderworpen aan veranderingen. Zo nu en dan veranderen bepaalde zaken. Dit wordt gedaan om de meest relevante zoekresultaten naar voren te brengen voor zoekers die van de zoekmachines gebruik maken. Het is dan ook erg belangrijk om uw kennis op dit gebied up to date te houden. De basisprincipes blijven vaak gelijk, bepaalde onderdelen worden voorzien van een tweak. Het kan dus absoluut lonend zijn om eens met een SEO specialist te spreken over deze updates en zo uw kennis op peil te houden. Online blogs kunnen u natuurlijk ook van deze kennis voorzien.