Accountant inschakelen bij groei bedrijf 

Ondernemers, het is een apart slag mens. Ze zetten alles op het spel om hun dromen werkelijkheid te maken. Dat is toch wel iets waar je inspiratie uit kunt halen. Een bedrijf starten in Nederland is niet heel ingewikkeld. Na een korte afspraak bij de KVK kun je ondernemen. Wat je daarbij vaak tegenkomt, is dat ondernemers zelf hun administratie voeren. Zeker in het begin, voornamelijk om de kosten beheersbaar te houden.  

Vaak wordt hier software voor gebruikt. Dit is voor sommige nieuwe ondernemers best een grote stap. Zeker als je weinig met cijfertjes hebt. Toch is het ontzettend belangrijk. Het is misschien niet leuk, maar u heeft het inzicht nodig. Op financieel gebied weet u dan precies wat er speelt. En kunt u ook stappen zetten binnen uw business. Investeren en nieuwe markten verkennen. Daar kan een boekhouder Bergschenhoek uiteraard ook hulp bij bieden. 

De volgende stap zetten 

Als het bedrijf groeit is het wel belangrijk om hier met een externe partij over te gaan praten. Want de boekhouding doen voor een kleine eenmanszaak is wat anders dan de boekhouding doen voor een grotere organisatie. Een accountant kan daarbij helpen. Het prettige van een accountant is dat deze mensen ook advies kunnen geven. Ze zorgen ervoor dat uw belastingen zo laag mogelijk zijn en geven advies over uw bedrijf. Wellicht is het na een goed jaar wel een goed plan om toch nog te investeren in die nieuwe machines om zo de investeringsaftrek te kunnen meenemen in uw belastingen.  

Allemaal zaken waardoor een accountant zichzelf vaak snel terug kan verdienen. Toch is het ook belangrijk om zelf de nodige controle te blijven houden. U hoeft geen expert te zijn op het gebied van boekhouding, maar als u in ieder geval de basis begrijpt zal dit goed uitpakken voor uw bedrijf. Vaak zal een Waalwijk accountant overigens ook niet alle boekingen gaan invoeren. Dat moet u zelf (of een medewerker) doen. De accountant komt bijvoorbeeld ieder kwartaal of ieder jaar langs om alles in orde te maken.