Welke artrose behandelingen zijn er? 

De kans is aanzienlijk groot dat jijzelf of iemand die je kent de diagnose artrose heeft gekregen, er is nu eenmaal een reden dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk om artrose te genezen.  

Er zijn behandelingen beschikbaar 

Hoewel er veel onderzoek naar wordt gedaan is er nog geen beschikbaar medicijn wat je kunt nemen. Dit betekent niet dat je geen behandelingen kunt volgen voor artrose. Het is namelijk op de eerste plaats mogelijk om in contact te komen met een fysiotherapeut of een andere specialist. Zo is er bijvoorbeeld de vrij van pijn artrose behandeling beschikbaar. 

Deze specialisten kunnen je laten zien wat je moet doen om minder last te hebben van je gewrichten tijdens het bewegen. Ook kunnen ze je oefeningen geven waarmee je jouw gewrichten wat losser kunt maken.  

Huisarts 

Het is ook mogelijk om contact met je huisarts op te nemen om bepaalde medicijnen te kunnen krijgen. Zo kan je huisarts je bijvoorbeeld aanraden om pijnstillers te nemen. Het gaat hier vaak niet om de reguliere pijnstillers, maar om de niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Dit komt met name door het feit dat deze minder bijwerkingen hebben.  

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een speciale zalf met capsaïcine. Door deze zalf op het gewricht te smeren zal je in staat zijn om de pijn te verminderen. Als laatste redmiddel is het mogelijk om een operatie te ondergaan. Belangrijk om te vermelden is vaak wel dat deze optie niet vaak zal worden aangeraden.