Denk bij webdesign ook zeker aan de mobiele gebruiker

Een website laten maken voor een bedrijf is iets waar je als ondernemer tegenwoordig echt niet meer zonder kunt. Waar een website vroeger vooral een uitbreiding was van je bedrijf, is het tegenwoordig misschien wel het belangrijkste. Veel mensen die een bedrijf zoeken starten hun zoektocht op het internet.

En dat is soms op een desktop of laptop, maar steeds vaker ook met een mobiele telefoon. De smartphone is niet meer weg te denken uit het leven van de meeste mensen en heeft een prominente rol ingenomen. Het spreekt dus voor zich dat je bij het bouwen van een nieuwe website voor je bedrijf ook zeker rekening moet houden met de mobiele gebruiker. Schakel je een Antwerpen webdesign bedrijf in, dan weet je zeker dat men hier rekening mee zal houden.

Responsive webdesign

Wat belangrijk is, is dat jouw website bouwer zogenaamd responsive webdesign gebruikt. De naam zegt het eigenlijk al, dat is responsief. Dit wil zeggen dat de website zich automatisch aanpast aan het formaat van het scherm. Bezoekt iemand de website dus bijvoorbeeld op een smartphone of op een tablet, dan zorgt de website er automatisch voor dat het op het scherm past. De meeste webdesigners zullen hier uiteraard rekening mee houden. Zeker ook als website is gebouwd op een platform zoals WordPress, zal dit vrijwel altijd het geval zijn. Let er wel op!

Snelheid website ook erg belangrijk

Iets om ook rekening mee te houden is de snelheid of laadtijd van de website. Het is van groot belang dat je website snel laad bij een bezoek. Je kent het misschien zelf ook wel; als een website erg langzaam is met laden, dan ga je ook snel weer weg. Het zorgt voor irritaties en dat wil je nu juist voorkomen als een potentiele klant je website bezoekt. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat zoekmachines zoals Google ook groot belang hechten aan de laadtijd van de website. Het kan je dus ook een betere vindbaarheid opleveren!