Wat kost een boekhouder voor een eenmanszaak?

Als u een kleine ondernemer bent, is het beheren van uw financiële boekhouding geen kostenpost waar je op moet besparen. Maar het kan moeilijk zijn om te weten of je kosten voor de boekhouder wel een beetje te betalen zijn.

boekhoudingHoeveel moet de boekhouding voor een klein bedrijf of een zelfstandige kosten? Het antwoord is niet zo eenvoudig als het lijkt. De boekhoudkosten lopen sterk uiteen. Zelfs bedrijven die even groot zijn en veel mensen in dienst hebben, betalen zeer uiteenlopende bedragen voor de boekhouding.

Overhead van je bedrijf

Boekhoudkundige kosten maken deel uit van de overhead van jouw bedrijf, net zoals een boekhouder berkel en rodenrijs dat ook zijn. Overheadkosten zijn kosten die niet direct in winst uitmonden. Hoewel deze kosten niet worden omgezet in geld, zijn ze wel noodzakelijk voor het runnen van uw bedrijf. Zo is bijvoorbeeld de huur van uw bedrijfslocatie een overhead.

Administratie bijhouden

Je boekhoudprogramma zal niet direct meer geld opleveren. Maar je moet wel een administratie bijhouden van de transacties van jouw bedrijf. Probeer als zelfstandige ondernemer de overheadkosten laag te houden. Hoe kleiner uw overheadkosten, hoe meer winst u krijgt om te houden.

U wilt niet bezuinigen op een boekhouder in Barendrecht of een boekhouderprogramma, maar je moet ook niet teveel geld uitgeven voor de boekhouding. De kosten zijn grotendeels afhankelijk van hoe vaak u gebruik maakt van bepaalde diensten. De gemiddelde boekhoudkosten voor een klein bedrijf zijn afhankelijk van de soort financiële dienst die wordt verleend. De beste manier om achter de kosten van een boekhouder te komen is door gewoon even een offerte aan te vragen.