Rugklachten pijnbestrijding

 Iedereen kan last krijgen van rugklachten. Vaak ontstaan rugklachten doordat je een verkeerde beweging hebt gemaakt. Deze verkeerde beweging zorgt ervoor dat de wervels bij jou in de rug verschoven raken of dat ze bekneld raken.  

Door de druk op deze wervels krijg je last van pijn aan de rug. De meest eenvoudige manier om rugklachten te verminderen is door een pijnstiller te nemen. Bij lichte pijn volstaat het meestal om een paracetamol te nemen. Mocht je nu erg veel last hebben van de rugklachten dan is het ook mogelijk om een ibuprofen te nemen. Als het hiermee niet over gaat raden wij je aan om altijd contact op te nemen met je huisarts. Daarnaast bezoek de website van Vrij van Pijn voor meer informatie over pinbestrijding. 

Moet ik naar de fysio? 

Het is niet zo dat iedereen die last heeft van rugklachten naar de fysio moet. Dit komt met name door het feit dat iedereen wel eens last heeft van rugklachten. Mocht de pijn niet overgaan of mocht je er al voor een lange tijd last van hebben dan is het mogelijk wel verstandig om even contact op te nemen met een fysio.  

De fysio zal door middel van bepaalde oefeningen proberen om de wervels weer los te krijgen. Ook zal de fysiotherapeut de rug masseren om bepaalde drukpunten weer losser te maken. Als het goed is zullen de klachten hiermee verdwijnen. Door snel actie te ondernemen voorkom je dat de rugklachten erger zullen worden.